24 April 2009

::: >>> My Run

title havoc kemain ek.. hihihi

maka dgn ini aku ingin memaklumkan bahawa aku akan bercuti smbil berpoya2 ke KL bersama seorg rakan, Cik Effy, bermula hari ini, 24th of April. flight istimewa kami tempahan di-raja gopal akan bertolak pada pukul 7.10 mlm ini. percutian ala2 mencuci mata mencari jejaka kacak aku ini akan berlangsung sehingga 29th of April.

maka dengan ini, aku menutup kisah aku sebentar.. kang lps hbs poy2, bile aku dah jumpa jejaka kacak idaman yg mampu beli tiffany & jaguar, aku akan berangkat pulang ke Kuching semula... aku akan update lg ek nanti.. hehehehe..

:eheh:

duhai pakgad idaman semua, sila la menjaga mapley aku dgn jayanye ek.. jgn monteng2 plak.. aku pecat ko nnt.

utk manje, jgn noty2 meh! aku babab montot karang!

incik macha, sila la jgn jual mahal! hoh! muncik!

sekian..!

p/s : yg dh buat apptment nk dating ngn aku sbtu, ahad or isnin ni, sila la tepati apptment anda ek. jgn lupe bawak duit lebih ckit. sbb korg yg kena blanje aku!

:please:


| men-hunt bermula! hahaha |

23 April 2009

::: >>> Do You?

at times
i'm plain tired
of saying yes & no
to my infinite questions

and im exhausted
of treating this invisible wound
that bleeds whenever you say nothing
nothing but to stare back silently

do you care about me?
do you know how much i care about you?

and now it's my turn
to stare back & say nothing

:puppyeyes:

| do you know that i wrote this just for you? |

20 April 2009

::: >>> My Another Weekend

another good weekend!

hari Sabtu dok bz kt umah. aunties, uncles & anak2 diorg datang umah. makan ramai2, memanggang ikan.. then kitorg menjadi pengkritik tambahan utk konsert AF.. sungguh pro! smbil mkn kuaci gitu weh!!

:eheh:

on Sunday plak, 6.40 a.m. dah dapat wake up call drpd Cik Effy! sungguh gadisnya aku! mampu bangun di awal2 pagi! bangun awal pun sbb ada plan nk bermandi-manda. kalau tak, alamatnya memang kempunan nak nengok matahari di waktu pagi..

after duduk2 buang masa kt Bimmers Cafe sambil menunggu manusia2 yg payah nk bgn pagi, kitorg btolak ke Matang Wildlife Centre at about 8.30 a.m.. the journey was about 20-30 mins. sampai2 je terus meredah carik port utk bermandi-manda.

initially ada 4 girls & 5 boys. then another group sampai. memeriahkan keadaan & bekalan makanan... hihihihi..

(PHOTO REMOVED)

sampai2 terus pose. mmg pantang jumpe lense!

tghari kena rush balik kpg. coz my parents tertinggal kunci rumah kpg in my car. hoh.. terus memecut.. sekuat kaki menekan minyak!

(PHOTO REMOVED)

then.... woopss!! terlanggar lubang jalan.. stopped kt tepi & terkejut menengok tayar depan belah kiri dah kempis! pergh pecah beb!!!!

mujurlah Effy & Bob balik skali & keta diorg was few mins behind mine. called Effy mintak tolong...!! kesian Bob. berpeluh bagai air terjun time tukar tayar. akhirnye Effy menjadi assistant pengelap peluh & aku menjadi tukang kipas..

about 20 mins later, siaplah penukaran tayar spare.. hehehe.. thanks to Effy & Bob!

Effy & Bob

dgn tayar spare yg agak kelakar rupa parasanya, aku meneruskan perjalanan ke kpg. kpg sebelah my dad. Kpg Pangkalan Kuap namanye.. hujung2 mggu my parents mmg suke jenguk another umah kitorg kt situ.. then baru2 ni diorg beli another piece of land utk berkebun katenya. so hujung2 mggu diorg saje suke membazirkan peluh kt kebun tu. kalau ikukan hati aku ni, beli je barang2 kt pasar. toksah susah payah nk berkebun. huhuhu..

:please:

kt kpg, keja aku adalah, & HANYALAH, utk menyakat cousins kecik aku yg follow my parents balik kpg. ape lagi.. aku jadi penglipur lara!

hari tgh hujan lebat, suasana pun gelap & suram, aku bukak citer hantu.. jadi meroyan la anak2 kecik tu.. padan muke! sape suh pecaye cite ngok ngek aku. mmg ar lemah jantung.. kt bawah ni ada few shots ktorg kt kpg..

(PHOTO REMOVED)

with kanak2 pendekar! Anuar, Mira & Rina


pelakon tambahan cerita dongeng aku..


(PHOTO REMOVED)

konon nk buat shot ala2 Jangan Ternganga!


sampai kejang budak2 ni berlari bile aku bukak citer dongeng seram..


(PHOTO REMOVED)

konon nk buat muke ganas.. yg spoiltnya, Rina plak rongak!


balik umah pun hari dah malam.. tengah malam menutup mata dgn nyenyaknya...
sekian..


| kulit dh semakin gelap!! tidak!! |

18 April 2009

::: >>> My Spoilt Plan

ptg td aku dgn sukacitanye planning nk pegi jalan berpoya2 smbil berjoging & bermain di taman permainan kanak2 ribena ngn mak aku, aunty aku & 2 org kazen aku..

:woooh:

masuk dlm keta je, tengok langit dah berwarna kelabu kegelapan. tp aku yg sungguh optimis memberi smgt waja & memaksa diorg masuk keta cpt2.. menuju destinasi!

aku drive mcm ala2 kt litar sepang. then, baru je park keta kt tepi taman tu, hujan rahmat dr Allah turun dengan lebatnya! adehhh.. syahdu.. syahdu..

:inlove:

kami pun dgn rela hati menuju ke tempat lain utk menikmati pemandangan ketika hujan.. konon nak mengubati luka di hati kami yg tidak bjaya utk berpoya2 di taman bunga...


we called this area as Pangkalan Sapi.. please dont ask me why!


itu tong sampah. yg di ats lantai itu pulak adalah sampah. harap maklum!


ala~~ hujan lebat.. payung pun dh nazak.. apelah nasib...


hujan! berhenti!


(PHOTO REMOVED)

meh syiom akak meh.. kot2 hujan jeles. dia berenti la sat lagi.

| bila aku tgh bsemangat ni la ada byk sungguh aral melintang pukang menegak yg datang. tp bila tibe time aku malas, cuaca sungguhlah indah... dugaan dugaan... |

15 April 2009

::: >>> My New Laptop 2

yuhu!!

aritu aku post tentang laptop yg baru aku rembat dr PICOM pc fair.. but the pic wasnt showing my actual laptop. yg tu aku culik gmbr dr pacit gugel..

that day ramai bebenor dok tnye baper sen harga laptop ni, so ni aku nk buat pengumuman!

saya merembatnye mgunakan wang & keizinan ibubapa saya dgn nilai RM3000 credit card! sah? sah..... hehehe. hrga asal rm3800 katenye. mujur ar cilok dr pc fair. save budget.. leh simpan duit utk beli tiffany plak..

:woooh:

so ni aku kasi up ckit wajah sbnr laptop baru.. & maap la lagi skali yek adik2.. resolution gmbr amatlah memalukn ats kerosakan jiwa camera asal aku.


Front lid


Inner


Saje nk promo bears aku yg comel! hehe..


| mari bergolek bersama-sama! |

12 April 2009

::: >>> My Sedara Dah FoFular!!

video

aku dgn bangganye mempersembahkan video clip terbaru sedara aku & zaag.

kami sungguh cemburu! tp ape2 pun tahniah kepada kaum kerabat kami kerana berjaya membuat evolusi yg sungguh meriah & mengagumkan ini!

zaag, nnt sok lusa kita pggl geng2 serama kita plak buat video clip ok.. kita lawan sepupu kita ni weh! hehe...

| kudos tu serama!!! |

::: >>> Jangan Tegur

jumaat mlm sbtu, ktorg 1 family check in kt the majestic hotel. after a small celebration, mkn2 ckit, mandi manda, gurau senda ngn kaum kerabat, then tibalah keesokan harinya.

tghari td i.e. saturday, after check out je dari hotel, aku roger mmbr2 aku, ajak p tgk wayang. dh lamenye tak menjejakkan kaki ke cinema kt malaysia! yey!!!

b4 tgk movie, ktorg mkn dlu kt sushi king, then sama2 merasuk kt cinema tgk citer Jangan Tegur. adeh la... mmg leh jatuh luruh jantung aku nengok cite ni..

dia nye kezzzutan, ditambah ngn sound effect yg masyuk, sungguh la kerap & effective.. smpaikan aku tak smpat nk habis bteriak utk satu scene yg meng-opocot-kan aku, then terus mai lg satu scene yg memerlukan kekuatan suara aku utk bteriak lg.. hahah.. adeh.. lomah jantong oden jang!


well, personally, aku rate citer ni 7/10. tima kasih la sbb mampu buat aku kebas anak tekak menjerit dlm panggung wayang. dh lame sgt tak merasa begitu.. hahaha.

dek kecut jantung, aku mintak mmbr2 aku hntrkn aku ke basement tpt aku parking keta.. haihh sungguh penakutnyer sayer! kerana imaginasi sayer boleh menjadi sungguh hebat!

bagi aku cite ni jauh lbh best dr Pontianak Harum Sundal Mlm.. but quite on the same level as Jangan Pandang Belakang. btw Jangan Tegur shows that Pierre Andre is getting more matured & skillful.

sila la menonton ye anak2 sekalian. although the story line is quite typical, but it isnt so bad at all. make sure korg pilih cinema yg sound system dia mantap! baru syiok beb!

| aku still kiciwa sbb xde sape2 yg rela tmnkn aku tgk The Geng @ Upin Ipin! bkn utk kanak2 sahaja tau! |

lately, ramai plak random visitors yg masuk blog aku ni by searching for keywords 'Jangan Tegur Torrent'. well, if berminat, korg try register kt website torrent.jiwang.cc & rajin2 la visit situ. whenever DVDrip dh kuar nnt, gerenti ada user yg akan upkan torrent Jangan Tegur.

10 April 2009

::: >>> My Root

10th of april...

hari anniversary parents aku. this year, genaplah 26 tahun diorg menjadi husband & wife. alhamdulillah. syukur atas kebahagiaan & nikmat yg Dia limpahkan..


kitorg satu family berempat ni will stay a night kt the Majestic Hotel on this 10th of april. katenye nk honeymoon berempat with privacy. & mgkn mlm tu nnt g mkn smpai boncet! well tak tau lg..

btw, i feel amazed by the term 'marriage'. it is such a strong bond if u manage to sustain & develop love plus trust in it.

bergaduh la byk kali mane pun, bertekak la smpai kebas bibir, tp relationship sbg suami isteri tetap kebal. tak lut dek fitnah, tak lekang dek perselisihan.. insyaAllah. asalkan hidup dalam keimanan, tolak ansur & kejujuran...

& kdg2 aku pun terfikir, tak muak ke tgk muke org yg same hari2? klu aku la kan, tgk muke housemates or roomates yg tggl serumah ngn aku hari2, tak pun tgk muke classmates dr isnin smpai jumaat, at least 2jam sehari, naik kejang jugak mata aku nengok diorg slalu sgt. cmne husband & wife leh bertahan jmpe stp hari.. yg kena keja outstation tu lain cite la kan. hoh ajaib ajaib..!

tp tu la kan... mgkn sbb aku lom penah lalui bnda tu, no experience dlm that kind of commitment. sbb tu la kot aku rase benda tu mcm impossible.

lastly, happy anniversary to mom & dad. may u guys (well, 'us' to be exact!) live together forever in this world & in the hereafter.

| ala omak kawennnnkan aku~~~ hehehe |

7 April 2009

::: >>> My New Laptop

yey! akhirnye laptop tua aku boleh berehat di dalam muzium dah! coz dh beli laptop baru..

thx to mom & dad sbb mengizinkn credit card diorg diswap lagi oleh anaknya yg manja ini.. huhuhu..

well aritu i went to the PC fair. masuk kedai yg 1st, terus jmpe yg manis di mata & terus decide nk beli.. aku ni jenis yg malas ckit nk survey2 & compare brg. mane2 yg aku jmpe, aku bekenan, aku rembat je.. xde dh nk compare2 ke ape ke. buat biol otak je!

so hasil usaha aku & cousin aku bersesak2 kt PC fair yg penuh jammed dgn manusia aritu, aku berjaya membawa pulang HP Pavillion DV3500. graphic card dia by nvidia. puas hati ar.. wlpun aku ni bkn la kaki game lgsg.


aku pun baru nk godek2 & install ape2 yg patut.. tp dia pakai vista home premium yg aku tak bape nk suke klu compare ngn windows xp.. pakai je la dlu smntra dia bg yg ori.. dh agak2 kalut paler nnt, reformat je masukkn windows xp.. ape susah.. hehe...

| tq again to mom & dad! tahun dpn belikn keta baru plak ek? boleh? |

5 April 2009

::: >>> My Perfect Saturday

*phew*...
perhaps, i shud call it a 'perfectly-packed' saturday! but im loving it!

:okay:

pagi2 dh bgn dgn terkejut & tgopoh-gapahnye sbb dh ter-overrun tdo.. supposedly pegi kenduri kawen my x-schoolmate at 9.30 am but terbgn tdo pun at 9.30 am. cmne tu? mujur la member yg nk dtg pick me up pun departed lmbt from her own house. so bkn aku sorg yg lmbt! hikhik..

ni ada satu shot aku dh edit sbb nk cover muke separuh basi coz br lps mndi & bsiap utk kenduri.

(PHOTO REMOVED)

then terus dia drive melulu ke umah another fren ktorg yg nk pegi together jugak.. tp smpai je at her house tu, dia pun baru bgn! alahai la.. what a perfect group of frens.. adeh, sesuwei!

kitorg berempat naik satu keta. yg ajaibnye, tanpa bermesyuarat agung terlebih dahulu, all of us pakai theme colour yg sama. gosh! sume ada colour hitam as the base. 2 org pakai pure black, grey & white. 2 org lg pakai black & red.. naik keta plak kaler merah menyala! oi la mak ngah.. sungguh mak datin katenye!

:woooh:

btw, syahdu sungguh nengok mmber dh jd isteri org.. i guess sometimes a wedding is such an event to symbolize parents bagi kuasa utk menjaga anak pmpuan diorg kepada si lelaki i.e. the suami. haih... aku dh leh jadi bini org jugak rupanye. huhu.. bila la nk jmpe calon yg sesuai ek? well, the time will come.. insyaAllah.

after ktorg buat kacau bilau kt umah pengantin, dh mengalas perut, dh puas amik gmbr, dh penat gelak tbahak2, then ape lagi, masa utk berfoya-foya!

dgn sungguh mak datinnye, ditambah pulak dgn khadiran 2 org jejaka mmber ktorg jugak, then ktorg pn terus menyempurnakan panggilan hajat utk berkaraoke.. there were 8 of us in total. 4 jam terpekik terlolong. mujur anak tekak tak kebas..

hbs melalak, terus rush tgk mmber2 men futsal. initially planned nk main jugak tp dek sbb tgh hanyut berkaraoke, so cukuplah aku sekadar menjadi penonton yg berbaju kurung.. ape yg penting, semangat! hehehe..

blk umah time maghrib. hish! time setan berparty.. patutlah diorg suke nk bknln ngn aku..

:hilo:

pstu bsiap2 plak utk kuar dinner. my dad's fren dtg bcuti kt swak with his fmly for couples of days. so ktorg bwk ar dinner kt luar b4 bwk diorg dtg jenguk umah ktorg.

ni ada one simple shot utk korg jeling2 anak ckit. just a quick view of my house.

(maaflah yek adik2. pixels camera sungguh la cikai. my own camera dh terjahanam. jadi for the time being kena pakai camera backup je.)

(PHOTO REMOVED)

after dinner, diorg dtg umah ktorg, borak2 & minum2 for several hours, then diorg balik hotel. aku kemas2 ape yg patut kt umah, then i called it a day!

whoa! dh tgh mlm! eh, pagi, actually.. sungguh meriah hari sabtu ku ini..

:devilishgrin:

| hati sungguh gumbira tika dpt berpoya2 dari pagi hingga ke malam! |

3 April 2009

::: >>> My Bedtime Story

hermm.. ape ek?

:ha?:

some dudes asked me to put up a pic of my room.. so hambek la.. sile skodeng..


xleh nk amik gmbr byk2, kang parents aku kate aku gile mroyan plak amik gmbr bilik tgh2 mlm buta ni.. kt ats katil ni la tpt aku bguling2 mcm tenggiling & meniarap umpama dinosaur gemuk kekenyangan.. *burpppp*

aritu aku dh tunjuk collection 'anak2 kecik' aku kt UK. so gmbr kt ats ni plak, yg 2 ketul sebesar anak gajah kt atas katil aku tu are a part of my collection kt Kuching Sarawak ni.. yg sedara mara & adik badik tiri dia yg lain2, aku xlarat nk amik gmbr dlu.. nnt2 la yek..

eh.. perhatian! perhatian! katil saya kan double bed, kan kan kan? so ada vacancy utk sorg lg.. sape2 rela hati nak tdo kt sblh aku.. moh ler hntr resume sementra tarikh tutup pnyertaan belom aku umumkan... hahaha.

:devilishgrin:

| utk yg nk hntr resume, sile lengkapkn slogan berikut dan hendaklah tidak kurang dr 6 angka... "saya boleh belikan tiffany yang berharga maximum......" |