24 July 2009

::: >>> Ada Aku Kisah?

y shud i care if u dont even seem to care enough?
to hell...
i mean it..

takkan aku je nk jaga hati ko, tp ko xreti nk jaga hati aku?
ko sape? laki aku? bini aku? bf aku? gf aku? bapak aku? mak aku?

to hell..
i have my own agendas, so do u
now run for whatever u wish for
coz i wont stop u

ada aku kisah?
ko kecik hati, aku pun kecik hati

kalau ko reti kencing org, aku pun reti jugak la bai..


| aku xleh nk jaga perasaan EVERY individuals in my network! sorry. my bad |

21 July 2009

::: >>> My Trip To Perak

ponat den! dari kamis till yesterday, aku berpoya2 lagi.. pegi KL & Perak.

actually the main purpose was to attend my ex-collegue's, Nawwal, wedding reception kat Puncak Meru, Jelapang, Perak. sambil2 tu, aku ambik peluang menghabiskan duit kat KL.. seperti biasa ar kan!

korg pegi ar try skodeng www.photoaura.net to view the photographer's work. but i guess, for the time being dia belom up lagi gmbar2 Shahril & Nawwal's Reception kat his workpage tu. he said he will definitely put them up soon. dia mmg pro. most of his works, mmg superbly excellent!!

aku nk tempah dia la utk jadi photographer time wedding aku nnt.. pergh! calon pun lom ada, dah siap2 booking photographer. ape kes???

:woooh:

meh skodeng2 pics kat bawah ni. hakikatnye, aku byk menghabiskn slot photographer for that wedding! made several new friends yg mmg vogue & leh layan kepala, named Sonia, Fairuz, Haleena & Pui Li.. they are studying/living with Nawwal, kat aberdeen..













i went off to KL sabtu ptg. sampai je kat KL, mata aku naik demam rabun babi! ramai sungguh la manusia berbaju 'AIG' merah (mostly!!), berpeleseran kat mane2 je... nape x nk sokong own country? entah lah... alahai rakyat Malaysia, katenye!

:puppyeyes:

sungguh padat jugak la aktiviti2 aku kat Perak & KL.. cukup lah tunjuk gambar time reception tu.. yang lain2 tu biarlah rahsia. kalau aku citer, sure byk paparazzi yg soal siasat aku karang..

:woooh:

btw, congrats to Shahril & Nawwal! semoga bahagia ke anak cucu (spt biasa la, ucapan skema time wedding)..

ngantuk x hbs lagi ni.. ini lah akibat terlalu berpoya2 sampai x ingat nak tdo...

| menunggu Prince Charming datang...~~ |

16 July 2009

::: >>> My Off-Days

im off to KL & Ipoh, starting tomoro.
will update once im back home, on the 20th of July.

:eheh:

have fun too & happy weekend everyone...


| cuti cuti hujung minggu! smbil bergumbira tengok member kawen... lalalalalala~~~ |

14 July 2009

::: >>> My Fours

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :
Arieza
Jaja
Ieza
Ab

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
5th Jan
8th Jan
19th May
16th Sept

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES :
Reply msg si chenta
Gelak geli hati tengok desperate housewives
Ber'poret' ngn family
Losyen2 satu badan! wuuuu!! geli geleman!

FOUR WAYS TO BE HAPPY :
Shopping mopping smpai poket kering
Drive keta time hujan lebat, especially time malam
Smile for whatever reasons or even for no reason!
Seeing my parents happy

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
Arwah Cik Sedi
Arwah Nek Siah
The best 'fren' of mine
Arieza, from the Childhood moment!

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :
Tiffany (ehem ehem, soklan cepu emas tul!)
Keta Jaguar
Banglo 5 stgh tingkat
Bank account yg duitnye xkan habis walaupun setiap bulan kuarkan 1 juta smpai 78 keturunan!

FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES :
Golek2 atas katil, smpai terlelap, itu paling nikmat!
Potong kuku kanak2 ribena
Main organ/keyboard smpai kejang jari (tapi ni mmg ikut musim)
Menderma duit kepada tokey2 kat shopping malls

FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
Egypt
France
Iraq
NY, US

FOUR FAVOURITE DRINKS :
Teh-C-Special (a must try! especially kt Sarawak Chicken Rice @ SCR!)
Horlick Ais
Soya bean
Air kosong yg syejukkk.. lagi2 time puasa! pergh.. paling sedap!

teh-c-special!! woho!!! tea + susu + gula melaka


FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
Money
IC
Driving license
Student Card

FOUR FAVOURITE COLORS :
Black
White
Dark brown
Grey/silver

TOP FOUR HANGOUTS :
Bedroom (hotspot!!!)
Raja Penyet (dak2 Kuching, sure tau! hahaha)
Family Cafe
McD

TOP FOUR U LOVE SO MUCH :
My parents + brother
My true friends
Myself
Myself (sorry, im selfish!)

TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
My laptop
My teddies & keychains collections
My ciput car (xde keta, gua patah kaki beb! hahaha)
My purse (huish penting ni! tp mesti ada fulus..)

TOP FOUR WHO YOU WILL TAGGED:
No one
No one
No one
Everyone!! (hambek.. nak sgt...)

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
Nak buang masa yg TERlalu byk ni.. (sarcastic seyh!)
Nak buang masa korang yg cbuk nak baca jwpn tag aku ni
Nak kasik Kuro happy :) coz he tagged me, sorry dear, lmbt ckit hihihi
Sukati aku lah!


| Four Five Six! Four Five Six! |

13 July 2009

::: >>> My Shout

pening!
pening pening pening....!!!


aku nk jadi kaktus!
bertukar.....!!!!


| kenapa?? |

10 July 2009

::: >>> My Shades






tq papa & mama!

:woooh:

| lenkali belilah lagi.. wink wink... |

8 July 2009

::: >>> Just Humans

we are just humans
so love each other as humans

my love used to be just worth of nothing
coz i gave it to everyone & everything

dont be obsessed like he/she is the God
no one lasts tho they said they arent killed by the sword

| L.O.V.E |

7 July 2009

::: >>> My Apprentice

sesi gile menggila ambik gambar masih lagi diteruskan..
hobby aku utk amik gambar & diambik gambar, makin menjadi2 plak.. yg paling bombastik, benda tu dah berjangkit kat kazen aku, arshad @ adeq who is 3 years old.

tghari tadi, adeq dtg umah kitorg (spt biasa, dah rumah dia sebelah rumah aku, so dia mmg tetamu tak diundang setiap hari!)..

few mins later aku nak pi mandi. aku suruh ar dia main teddies dlm bilik aku. utk makluman semua, dia ni sungguh hyperactive! maka ini adalah salah satu tactics supaya dia tak sepah2kan bilik aku. leh mengamuk jiwa aku karang.. dulu dia penah cabut hidung teddy aku, sampai cacat dah teddy aku tu xde hidung! xpe xpe xpe, tu history..

:eheh:

sempat gak aku snap2 few pics dia tgh bergolek2 ngn those teddies..





yg termengejutkan aku was, when aku finished taking bath, tup tup aku tengok 'flash flash flash' dari bilik aku... amboi! adeq jadi photographer plak dah.. habis la camera aku!

tp bile aku tengok balik gambar2 yg dia snap, not bad! he now has my talents! whoaaa! hebat!

:woooh:

his best shot was this black & white teddy... aku tak pre-set ape2 pun kat that camera before i left for bathroom. dia pandai2 tekan tah button mane2 tah. alih2 dapat black & white effect. nice job, adeq!





gumbiranya hati melihat bakat ku tersebar.... (ehem ehem)

btw, ini latest pic aku. notice anything new with the hair? not a new cut.. but new colour.. hikhikhik..

(PHOTO REMOVED)


| sape2 lagi yg nk apply jadi apprentice aku? cpt sblm terlambat! heheheh |

6 July 2009

::: >>> Indeed


no one speaks everything..
upon my word, this is true..!
no one is completely honest about everything.

| im not too! |

2 July 2009

::: >>> My Special Kids 2


cakap lain, buat lain? cakap senang la, nk buat punye susah?

mcm gambar kat atas ni, suruh tutup pintu but diorg dah siap2 secured kat dinding. how come?? aisey. cakap ikut montot betul..!

aku saje nk mulakan post ni dgn merapu-meraban.. sebenarnye aku nak citer about kids. semenjak 2 menjak ni, rase terkesima pulak tengok perangai bebudak..

aku rase menyesal sbb aku x baper nak ingat most of my childhood moments. rugi oit! kepada budak2 yg sedang merosakkan mata & minda membaca blog aku ni, aku nasihatkan agar korang hargailah detik2 manis zaman kanak2 ribena korg tu ok!


kazen2 kecik aku, sedang meroyan bile aku suh diorg posing!


arshad, ani, ajim.. kids know no enemies!


'wah, rambut sape ni??'


gambar budak yg tgh terkedu & tertanya2 kat atas ni, aku curik2 ambik time aku tgh colourkan rambut kat saloon. hehehe.. comel!

akak dia punyer bersungguh2 nak distract-kan dia, supaya tak nangis & bergerak2.. tapi aku rase kalau akak dia tak buat ape2 pun, budak tu memang akan dok diam.. sbb dia dok pelik ngan rambut2 yang jatuh tu..

:woooh:

eh sudah sudah! aku ingin berehat.. all day long tengok tv. all on celebrities.. rase mcm nk jadi celebrity jugak dah ni.. celebrity goyang kaki!

| jangan2 aku ngidam nak ada anak! wah! calon suami pun xde.. |

1 July 2009

::: >>> My Special Kids

last Friday, i followed my mom to visit her former school, where she used to work as a teacher for the Special Need Children. 4 tahun lepas, aku pernah buat attachment kat this school before i entered medical school.

sampai je kat sekolah tu, i was touched when one of the kids tegur my mom 'eh cikgu! lamenye xjumpe! rindu...' then mula la dtg pulak budak2 lain, terus peluk & cium mak aku.. ala comel...

:woooh:

see, even kanak2 khas pun tau menilai & mhargai cikgu. i have no doubt, setiap yg diorg tuturkan, adalah the most honest speech. they know no lies, they live no lies.

ada yg slow learners, ada yg syndrome downs. ada yg cerebral palsy, ada yg ADHD, mcm2 variasi. sungguh istimewa kanak2 yg Allah anugerahkan ni, betul2 buat aku bersyukur kerana dilahirkan sempurna sifat.

aku tunjuk gambar diorg kat bawah ni bkn utk mengaibkan sape2. bagi aku, kanak2 istimewa ni sama je macam kita yg sempurna. malah, diorg lebih istimewa dari kita! kadang2, ada certain family yg malu nk ckp anak diorg cacat, terencat akal, kurang sifat.

jadi duhai manusia, kita semua sekadar hamba-Nya. sapa kita utk membanding2 sesama hamba? sedangkan kita semua serupa.. sempurna sifat, tapi sempurnakah amalan kita?


my favourite of all!! he is really lovely...! (with cerebral palsy)


main panjat2, xpe.. asalkan happy! (slow learner & with down's syndrome)


'cikgu, cikgu, jom buat rumah..' erm, sejak bile aku jd cikgu? hehe..


oh, lagi satu nk cite... hari tu time aku tersekat dlm jammed, aku nampak sebijik benda ajaib terjadi!!!!


ajaib!!!


ajaib bukan! boleh bergerak.. heheh.. bkn nk mhina ke ape. tp agak comel!

:woooh:

pepatah aku berkata 'biar buruk, biar slow, janji jalan!!!'


| kau teristimewa |