3 August 2011

::: Ramadhan Is Time For A Good Change

Alhamdulillah. Masih berjuma Ramadhan yang seterusnya. Kepada all Muslims, semoga ibadah kita diterima Allah S.W.T. Insya-Allah.

Well, this is a month of testing, as said. True indeed. Menguji menahan segala jenis nafsu. Pelahap, pemarah, pengutuk, penyepak, pemalas, dan segala jenis pe- yang negatif..

Aku pun tak terlepas dari segala ujian. Tapi so far, ada juga benda-benda yang menguji masih boleh aku kawal dengan penuh gelak ketawa dan keinsafan. Duduk diam, fikir positif, istighfar panjang. Mujarab. Semoga terus berkekalan.. Amin..

++++++++++++++++++++++++++++++

It was at about 3.30 am and I am still amazingly happy!

Last weekend, my baby nephew, Ilan Nufail bin Riezan and his ibu ayah came over for a 2 night sleep. Really happy!!! I became his baby sitter for that stay. Mandikan dia, susukan dia, tukarkan lampin dia, dukung dia, tidurkan dia.. Of course with helps of everyone. Memang sangat enjoyable to pamper my own baby nephew! Dah 26 tahun baru merasa anak buah yang pertama, dah pasti aku jadi jakun sebegini~ Heh.

Tepat Jumaat lepas, 29 Julay 2011, Baby Ilan Nufail dah berumur 1 minggu 1 hari. And he is growing healthily and happily!

And me, his Kak Usu (no no not MAK USU! aku muda lagi la weh! hahaha) is missing him everyday! Walaupun Khamis dan Jumaat ni exam lagi, tetapi agak kurang dipeduli demi si sepet comel baby nephew aku tu~

:woooh:

Takat ni je la aku membebel babun. Selamat bersahur, selamat berpuasa di bulan Ramadhan, selamat menahan diri daripada mengorek hidung, selamat mengawal nafsu serakah, selamat berbuka di waktu Maghrib (sahaja!) dan selamat bertarawikh di malam hari!!

Chalo chalo~


| rindu pada Ramadhan akhirnya tertunai lagi :) |