28 June 2012

::: Terkejut Dan Dikejut

Life is becoming too hectic. Schedule memang teramat ketat, lebih ketat daripada seluar En Malek Noor suatu ketika dahulu. Lebih padat juga daripada kepadatan Cik Rozita Che Wan kita.

Macam-macam procedures nak di complete. Macam-macam penyakit nak di tengok. Hari-hari ada orang masuk hospital. Ish. Kadang-kadang, aku dok fikir, kenapalah ada orang sakit hari-hari ek? Machine pun tak rosak hari-hari. Jambatan pun tak runtuh hari-hari.

Oh oh oh. Manusia, FRAGILE betul sebenarnya ye.. Manja tau!

Kuman-kuman, bakteria-bakteria, segala jenis kulat dan kerabat-kerabat kenit organisma ni semua pun suke bebenor lah kat manusia. Tak bosan ke dengan manusia? Cuba la diorang pi kacau jambatan ke, jalan raya ke, kereta ke, basikal ke. Banyak option. Ok dah merepek. Maaf.

Bukan mengeluh bosan mengadap orang sakit. Mengeluh sebab penat. Ceh. Penat la sangat ek. Hahahaha budget dah jadi doctor. Phuiiiiiiiii!


++++++++++++++++++++++++++++++


Hari ni ada dua kematian yang dok mengejutkan aku.

Salah sorang jiran kami, committed suicide. Gantung diri sampai mati dalam bilik tidur tengah malam semalam. Another one is the death of a doctor (an MO) yang satu rumah dengan kawan aku. Accident dengan lori time nak balik kampung petang tadi. Innalillah. Semoga roh-roh mereka yang telah pergi berada di kalangan hamba-Nya yang Allah janjikan syurga. Amin.

Segala yang Allah pinjamkan, kita kena pulangkan. Tak tahu bila. Tak tahu apa cara. Seram. Naik segala bulu roma. Dosa aku masih berbakul-bakul. Beratnya, MasyaAllah, tak terluah dengan kata-kata. Api neraka aku tahu memang menunggu dengan marak. Nauzubillah. Seriau. Hati dah hitam pun Allah masih sayang. Inikan pula mereka yang selalu dekat dengan Dia. Semoga kita sentiasa mampu dan berkesempatan untuk bertaubat.


| Insya-Allah, berubah |