19 March 2010

::: Kereta Terseret Di Kepala Lori Tanpa DisedariSila tengok video kat atas ni sampai habis. Terjadi kat Yorkshire UK hari Rabu haritu.

Yang ajaibnye, pemandu lori tu tak sedar langsung akan kewujudan kereta kat kepala lori dia tu. Dengan kelajuan 60mph, lori tu terus je bergerak selamba. Tak sedar yang dia dah terlanggar sebuah kereta, and kereta tersebut sedang terlekat kat depan kepala lori dia, and kereta tersebut sedang diseret ke depan bersama-sama dengan lori dia sekali. Very the aneh..

Time kejadian, pemandu kereta tu was still inside his car. After quite a while (probably ada orang jerit or bagi sign kat dia), then only the lorry driver sedar yang dia tengah 'menolak' sebuah kereta dengan percuma. Free-towing dow.. Jimat minyak kereta tu..

Pelik. Adakah kerana kepala lori tu agak besar? Ditambah dengan fokus pemandu lori tu yang terlalu tinggi, sambil memandang lurus ke hadapan dengan mata kuyu, akibat tak sempat minum kopi tongkat ali time brekfast. Sebab tu ke driver lori tu tak perasan yang dia dah terlanggar dan terseret kereta kat kepala lori dia?

Ish.. Aku still pelik! (untuk berita lanjut, KLIK SINI.)


| tak nak beli nombor ekor? |